Kauneus

Haluatko vahvempia säikeitä? Kokeile käyttää riisivettä hiuksillesi

Posted by admin

Riisivesi on siellä jade-teloilla ja hamppuöljyllä – näyttää olevan hetki valokeilassa. Vaikka voi tuntua siltä, ​​että riisivesi olisi tullut tyhjästä, se on itse asiassa muinainen hiustenhoitomenetelmä, jolla on pitkä historia Aasiassa.

Vuosisatojen ajan japanilaiset naiset käyttivät riisivettä pitääkseen lattiaan ulottuvat hiuksensa terveinä ja paksuna. Kiinassa olevien naisten on tiedetty käyttävän riisivettä pitääkseen harmaat pois 80-vuotiaisiinsa asti.

Haluatko vahvempia säikeitä? Kokeile käyttää riisivettä hiuksillesi

Ei siis ole mikään yllätys, että hiusriisivesi on vihdoin tarttunut länteen


Ei siis ole
mikään yllätys, että hiusriisivesi on vihdoin tarttunut länteen. Se on maaginen eliksiiri, joka oikein käytettynä voi estää rikkoutumisen ja vahvistaa säikeitä auttaakseen löysiä lukkojasi kasvamaan pitkiksi ja paksiksi. Mitä ei pidä rakastaa siinä?
Riisiveden edut hiuksille
Riisivesi on vain tärkkelyspitoista, ravinteista pakattua vettä, joka on jäänyt riisin keiton jälkeen (tai joissakin tapauksissa liotettuna).
Riisin tai minkä tahansa ruoan kypsentäminen vedessä huuhtelee joitain vitamiineja ja kivennäisaineita ruoasta. Ja kun ruoanlaitto on valmis, nämä ravintoaineet viipyvät vedessä ja niitä voidaan käyttää erilaisissa kauneuden resepteissä. Joten ei ole yllättävää, että riisivesi sisältää monia samoja vitamiineja ja mineraaleja kuin itse riisi:

E-vitamiini
B-vitamiinit
Antioksidantit
Aminohappoja
Mineraalit, kuten foolihappo, kalium ja seleeni
Se on myös täynnä tärkkelystä, jonka sanotaan auttavan vahvistamaan hiuksia, jotta ne voivat kasvaa pidemmiksi ja paksummiksi rikkoutumatta.

Riisivettä koskevasta tieteellisestä tutkimuksesta puuttuu, mutta riisiveden kehua laulaa paljon anekdoottisia todisteita (ja vuosisatojen kokemus)


Riisivettä koskevasta tieteellisestä
tutkimuksesta puuttuu, mutta riisiveden kehua laulaa paljon anekdoottisia todisteita (ja vuosisatojen kokemus). Sen sanotaan lisäävän joustavuutta, mikä puolestaan ​​vähentää staattista ja rikkoutumista harjauksesta. Sen sanotaan myös auttavan korjaamaan vaurioita ja vahvistamaan säikeitä infusoimalla niihin ehtyneitä vitamiineja ja mineraaleja.

Kuinka tehdä riisivettä hiuksille
On olemassa muutama tapa tehdä riisivettä, joista jokaisella on omat hyvät ja huonot puolensa. Mutta ne kaikki vaativat samoja perusainesosia:

Kypsentämätön riisi (joko ruskea tai valkoinen toimii hienosti)
Vesi
Kannellinen pullo
Keittomenetelmä
Huuhtele riisi huolellisesti


Kypsentämätön riisi (joko
ruskea tai valkoinen toimii hienosti)
Vesi
Kannellinen pullo
Keittomenetelmä
Huuhtele riisi huolellisesti. Kypsennä se liedellä tavalliseen tapaan, mutta lisää 2-3 ylimääräistä kupillista vettä, jonka voit tyhjentää lopussa. Kun riisi on valmis, kaada jäljelle jäänyt vesi lasipulloon ja säilytä kylpyhuoneessa 3-4 päivää tai jääkaapissa jopa viikon ajan.

Plussat: Se on nopeaa ja voit syödä riisiä, kun olet valmis
Miinukset: Lämpö voi tuhota joitain vitamiineja ja mineraaleja ruoanlaittoprosessin aikana
Liotusmenetelmä
Huuhtele riisi perusteellisesti ja yhdistä sitten 1/2 kupillista kypsentämätöntä riisiä 3 kupilliseen vettä pieneen kulhoon tai astiaan. Anna sen istua tunnin ajan, kun vesi hitaasti ravinteita riisistä sekoittaen tai ravistamalla sitä usein. Siivilöi riisi ja kaada riisivesi lasipulloon. Säilytä sitä kylpyhuoneessa 3-4 päivää tai jääkaapissa jopa viikon ajan.

Plussat: Sanotaan olevan ravitsevampaa
Miinukset: kestää kauemmin ja et voi syödä riisiä jälkikäteen
Fermentoitu menetelmä
Tämä on kuin liotusmenetelmä, paitsi että annat riisin liota 12–24 tuntia luonnollisen käymisprosessin aloittamiseksi


Plussat: Sanotaan olevan
ravitsevampaa
Miinukset: kestää kauemmin ja et voi syödä riisiä jälkikäteen
Fermentoitu menetelmä
Tämä on kuin liotusmenetelmä, paitsi että annat riisin liota 12–24 tuntia luonnollisen käymisprosessin aloittamiseksi. Yhdistä 1/2 kupillinen huuhdottua riisiä 3 kupilliseen vettä kulhoon tai astiaan. Peitä ja anna istua missä tahansa 12 – 24 tunnissa sekoittaen tai ravistamalla kerran tai kahdesti koko prosessin ajan.

Siivilöi riisi ja kaada riisivesi lasipulloon. Säilytä sitä kylpyhuoneessa 3-4 päivää tai jääkaapissa jopa viikon ajan.

Plussat: Fermentoitu riisivesi parantaa riisiveden sisältämien ravinteiden määrää


Plussat: Fermentoitu riisivesi
parantaa riisiveden sisältämien ravinteiden määrää. Se on rikkaampi antioksidanteilla, mineraaleilla, B-vitamiinilla, E-vitamiinilla ja muilla ravintoaineilla.
Miinukset: Se on mittava aika-investointi ja se on erittäin voimakas, joten käytä sitä säästeliäästi
Kuinka käyttää riisivettä hiuksillesi
Shampoo ja kunto normaalisti ja lopuksi riisiveden huuhtelulla. Tai ohita hoitoaine kokonaan ja kokeile riisivettä hoitoaineen sijasta. Anna sen istua jopa 20 minuuttia ennen huuhtelua.

Riisiveden UKK
Millaista riisiä minun pitäisi käyttää?
Riisivettä valmistetaan perinteisesti valkoisella tai ruskealla riisillä (käytin omassani Mahatma pitkäjyväistä valkoista riisiä, koska minulla oli sitä ruokakomeroissani)


Riisiveden UKK
Millaista riisiä
minun pitäisi käyttää?
Riisivettä valmistetaan perinteisesti valkoisella tai ruskealla riisillä (käytin omassani Mahatma pitkäjyväistä valkoista riisiä, koska minulla oli sitä ruokakomeroissani). Mutta voit käyttää mitä tahansa riisiä, joka sinulla on käsillä.
Voinko käyttää sitä ennen shampoota ja kuntoa?
Jos et pidä siitä, miten riisivesihuuhtelu saa hiuksesi tuntumaan, voit käyttää sitä esisampoon hiusnaamiona. Levitä sitä runsaasti säikeisiin ja anna sen istua 30 minuuttia, sitten shampoo ja kunto tavalliseen tapaan. Saat silti joitain ravitsemuksellisia etuja, ja hiustesi pitäisi tuntua puhtaammilta, kun olet valmis.
Entä jos en pidä hajusta?
Voit lisätä sitrushedelmien kuoria riisivesiin, kun se kiehuu / imeytyy, ja lisätä muutama tippa eteerisiä öljyjä, jotka ovat hyviä hiuksillesi veden jäähtymisen jälkeen.

Kuinka usein sinun pitäisi käyttää riisivettä hiuksiin?
Suosittelen aloittamaan heti viikossa nähdäksesi, miten hiuksesi reagoivat. Jos pidät siitä, yritä törmätä jopa 2-3 kertaa viikossa.

Liiallinen käyttö voi ylikuormittaa hiuksiasi proteiineilla ja tärkkelyksellä, jolloin ne kovettuvat ja tuntuvat raskailta


Liiallinen käyttö voi
ylikuormittaa hiuksiasi proteiineilla ja tärkkelyksellä, jolloin ne kovettuvat ja tuntuvat raskailta. Joten on parasta lisätä käyttöä hitaasti ja olla valmis vähentämään tarvittaessa.

Entä jos se saa hiukseni tuntumaan pahemmalta?
Kuten kaikki, riisivesi ei ole yksi koko sopiva kauneudenhoitotuote. Kokeile sitä ja katso, mikä sopii sinulle parhaiten. Jos huomaat, että se tekee hiuksistasi näyttävän tai pahemmalta, romuta ne kaikin keinoin ja palaa kokeiltuihin ja todellisiin kauneustuotteisiisi.

Voinko jättää riisivettä hiuksiini yön yli?
Ei


Voinko jättää riisivettä
hiuksiini yön yli?
Ei. Käytä sitä 30-45 minuuttia kerrallaan, jotta hiusrakkuloita ei ylikuormiteta.

Related Post

Leave A Comment